Results 1 to 5 of 5

Thread: Redefine Viewports in MS, then automatically update corresponding Viewports in PS

  1. #1
    Certifiable AUGI Addict robert.1.hall72202's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    Detroit Michigan
    Posts
    2,508
    Login to Give a bone
    0

    Default Redefine Viewports in MS, then automatically update corresponding Viewports in PS

    Is there a quick way to update a layout tab after changing viewport boundaries?

    I wish to redefine viewport boundaries in model space and have the corresponding
    layout tab automatically update. Is this possible?

    Currently I am deleting an reinserting the viewports that have changed.

  2. #2
    I could stop if I wanted to Doodlemusmaximus's Avatar
    Join Date
    2005-04
    Location
    RAT HALL
    Posts
    298
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Redefine Viewports in MS, then automatically update corresponding Viewports in PS

    Quote Originally Posted by Robert.Hall
    Is there a quick way to update a layout tab after changing viewport boundaries?

    I wish to redefine viewport boundaries in model space and have the corresponding
    layout tab automatically update. Is this possible?

    Currently I am deleting an reinserting the viewports that have changed.
    Sounds a daft question but why are you deleting them instead of just adjusting them to suit the new layout?
    CAD RAT AKA Mr dribble, AKA Grumpy Old Man.


  3. #3
    100 Club The VLG's Avatar
    Join Date
    2005-04
    Location
    on the up....
    Posts
    137
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Redefine Viewports in MS, then automatically update corresponding Viewports in PS

    Quote Originally Posted by Robert.Hall
    Is there a quick way to update a layout tab after changing viewport boundaries?

    I wish to redefine viewport boundaries in model space and have the corresponding
    layout tab automatically update. Is this possible?

    Currently I am deleting an reinserting the viewports that have changed.
    Try using this, a colleague set it up.
    You need to make sure that the VP in model space (or rectangle) is created in a particular way so that the vertex one is becomes the bottom left when viewed from PS & that the others run anticlockwise.
    verisimilitude is a life choice...probably...
    Cheese...don't believe the hype.

  4. #4
    Certifiable AUGI Addict robert.1.hall72202's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    Detroit Michigan
    Posts
    2,508
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Redefine Viewports in MS, then automatically update corresponding Viewports in PS

    Not quite sure what the routine you supplied is doing.
    It asks me to select a pline?

    I have modified the vieport boundaries and wish the layout to reflect
    the boundary update.

  5. #5
    100 Club The VLG's Avatar
    Join Date
    2005-04
    Location
    on the up....
    Posts
    137
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Redefine Viewports in MS, then automatically update corresponding Viewports in PS

    Quote Originally Posted by Robert.Hall
    Not quite sure what the routine you supplied is doing.
    It asks me to select a pline?

    I have modified the vieport boundaries and wish the layout to reflect
    the boundary update.
    If you have a rectangle (the pline above) in model space that is a reflection of the viewport that you which to show, first on PS go into the viewport, run the routine (command VPZ I think) then select the rec, enter the scale that you desire & it will zoom & rotate based on that rectangle & scale.
    verisimilitude is a life choice...probably...
    Cheese...don't believe the hype.

Similar Threads

  1. Automatically Zooming in Viewports
    By dmcmillan.50355 in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 2006-08-31, 12:40 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 2006-08-17, 08:41 PM
  3. Views within viewports automatically Zoom All
    By mike.young in forum AutoCAD General
    Replies: 5
    Last Post: 2006-07-21, 12:15 PM
  4. VIEWPORTS AUTOMATICALLY ZOOM EXTENTS
    By AutoCAD Vancouver in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2004-12-14, 11:42 PM
  5. Viewports in Layouts automatically Zoom Extents
    By eidoom in forum AutoCAD General
    Replies: 12
    Last Post: 2004-12-02, 12:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •