Results 1 to 9 of 9

Thread: Change text case in an entire table at the same time

  1. #1
    I could stop if I wanted to mom of 3's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    jUSt in the middle
    Posts
    366
    Login to Give a bone
    0

    Question Change text case in an entire table at the same time

    Is there anyway to change the text case in an entire table at the same time or do I have to do each cell separately? This is my first time using tables, & the one that I'm modifying was created by someone who no longer works here...........
    ACAD 2006 with LDD 2006
    Last edited by mom of 3; 2006-07-11 at 07:57 PM.

  2. #2
    Mod / Salary / SM Wanderer's Avatar
    Join Date
    2001-12
    Location
    St. Louis
    Posts
    5,302
    Login to Give a bone
    0

    Question Re: Change text case in an entire table at the same time

    hmm, i've never tried this but looking \/ down there under similar threads, you're getting hits in two wishlists, so I'm going to assume not... ~fingers crossed that assumption is wrong~
    Quote Originally Posted by wrestlemom
    ..........but - is there anyway to change the text case in an entire table at the same time or do I have to do each cell separately? This is my first time using tables, & the one that I'm modifying was created by someone who no longer works here...........
    ACAD 2006 with LDD 2006
    Melanie Stone
    @MistresDorkness

    ARCHIBUS, FMS/FMInteract and AutoCAD Expert (I use Revit and Tririga, too)
    Technical Editor
    not all those who wander are lost

  3. #3
    Wish List Manager BrenBren's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    150700
    Posts
    3,434
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Change text case in an entire table at the same time

    Quote Originally Posted by wrestlemom
    ..........but - is there anyway to change the text case in an entire table at the same time or do I have to do each cell separately? This is my first time using tables, & the one that I'm modifying was created by someone who no longer works here...........
    ACAD 2006 with LDD 2006
    You can do a search and replace, but I'm not sure how that could help you - I suppose you could do a search and replace by letters

  4. #4
    I could stop if I wanted to mom of 3's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    jUSt in the middle
    Posts
    366
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Change text case in an entire table at the same time

    I don't think this has to do with editing text, though because aren't the tables supposed to be like excel OLE objects? I'd searched for editing tables before I posted, couldn't find anything - but what do I know? *shrug*
    Thanks!

  5. #5
    100 Club
    Join Date
    2005-01
    Posts
    185
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Change text case in an entire table at the same time

    There are many LSIP routines for changing the case of text, they have worked just fine for me on tables, in some cases you may ned to modify them to recognise tbales, but tables are fancy versions of Mtext, not OLE objects. The routine that I use was wrttin in the early 90s and still works the best of any of te ones I have found.

  6. #6
    I could stop if I wanted to mom of 3's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    jUSt in the middle
    Posts
    366
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Change text case in an entire table at the same time

    I guess I need to restate my question - I was asking about changing case on the table cells all at one time like attributes as opposed to one cell at a time. I thought I had asked that in the first post, but I guess not. I understand that it is possible to change case on text & mtext, I was trying to find out about tables.
    Last edited by mom of 3; 2006-07-12 at 06:32 PM.

  7. #7
    Wish List Manager BrenBren's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    150700
    Posts
    3,434
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Change text case in an entire table at the same time

    Quote Originally Posted by wrestlemom
    I guess I need to restate my question - I was asking about changing case on the table cells all at one time like attributes as opposed to one cell at a time. I thought I had asked that in the first post, but I guess not. I understand that it is possible to change case on text & mtext, I was trying to find out about tables.
    No, AFAIK, it is not possible. As I stated above, you can use the find and replace feature in AutoCAD to replace the words in your table (I'm not sure if that will be quicker than opening each cell to edit it).

  8. #8
    I could stop if I wanted to mom of 3's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    jUSt in the middle
    Posts
    366
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Change text case in an entire table at the same time

    Drat - find & replace would take longer. None of the cells have the same wording. Oh well. Thanks!

  9. #9
    Wish List Manager BrenBren's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    150700
    Posts
    3,434
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Change text case in an entire table at the same time

    Quote Originally Posted by wrestlemom
    Drat - find & replace would take longer. None of the cells have the same wording. Oh well. Thanks!
    You could run it 26 times, replacing it letter by letter - that might be quicker, depending on how big your table is ~shrug~

Similar Threads

  1. MTEXT Change Case deletes selected text
    By Darren Allen in forum Land Desktop - General
    Replies: 0
    Last Post: 2014-07-09, 06:00 PM
  2. Change text case tool
    By IanR in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2009-11-03, 03:16 PM
  3. Preview mode for Change Text Case
    By IanR in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2008-05-14, 07:04 PM
  4. How to change case in text?
    By david@stearnsarchitecture in forum Revit Architecture - General
    Replies: 6
    Last Post: 2006-10-31, 03:42 PM
  5. Change text case
    By patricia.ellistone in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 3
    Last Post: 2005-06-13, 05:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •