Results 1 to 5 of 5

Thread: Convert Civil drawings using decimal units into Arch. units

  1. #1
    Member
    Join Date
    2006-02
    Posts
    6
    Login to Give a bone
    0

    Default Convert Civil drawings using decimal units into Arch. units

    How do I best convert Civil drawings using decimal units in to Arch. units?

  2. #2
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,790
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Convert Civil drawings using decimal units into Arch. units

    What does "decimal units to arch units" mean?

    Do you actually mean convert the drawing from "foot as a base unit" to "inch as a base unit"?

    What is the purpose, to share with someone who needs it in inches as a base?

    Just trying to get more info, thanks.
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  3. #3
    Member
    Join Date
    2006-07
    Posts
    15
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Convert Civil drawings using decimal units into Arch. units

    It sounds like you are just trying to change the base units of the drawing, which can be done using the UNITS command. But if that's not what you are talking about, then I'm not exactly sure what you need to do.

  4. #4
    Civil Engineering Moderator MHultgren's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Central Iowa
    Posts
    1,431
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Convert Civil drawings using decimal units into Arch. units

    If you change the UNITS, you will also need to scale everything up\down by 12 or 0.0833333 depending on which way you are going.
    Mark Hultgren
    Just a Lurker
    http://www.MKW-Ind.com
    Blog
    Socializing??

  5. #5
    Member
    Join Date
    2006-02
    Posts
    6
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Convert Civil drawings using decimal units into Arch. units

    Yes, I guess I am trying to change the base units. The drawing I am working on was created with base unit=decimal. I need to convert the base units to Architectural units. I know understand that I need to rescale everything but I don't know how? Or even where to start?
    I am sure once I do this the first time it will all make sense, I just need a little push in the right direction.

    Thanks

Similar Threads

  1. Decimal Feet as Linear Units
    By Wish List System in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 3
    Last Post: 2014-10-24, 10:59 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 2007-12-10, 07:03 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 2007-02-14, 06:15 AM
  4. Replies: 12
    Last Post: 2006-12-14, 09:04 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 2006-01-31, 08:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •