Results 1 to 3 of 3

Thread: Publishing Layouts - Error message, the layout is not initialized

  1. #1
    Member
    Join Date
    2005-06
    Posts
    45
    Login to Give a bone
    0

    Unhappy Publishing Layouts - Error message, the layout is not initialized

    I am soooooo new to AutoCAD 2006, and not very experienced in any version. I am publishing large quantities of dwg files, to my plotter, and all in model space. This works for most of them, but an average of 4 out of 10 show me an error saying the layout is not initialized. I DO NOT have the layout button highlighted on the publish dialog box, only model space. And when I do the tedious task of opening the individual drawings and clicking on layout tab, going back to publish, it shows the same error- Layout not initialized. I should mention page setup has not been done for most of these drawings. Is there some way I can assign a standard page set up to all the drawings, WITHOUT opening each individual one? And why am I getting this error when I am not trying to publish layout? I am confused. Can anyone help me?

  2. #2
    100 Club darthyoga's Avatar
    Join Date
    2005-02
    Posts
    121
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publishing Layouts - Error message, the layout is not initialized

    Yep!
    When you create a page layout go to the top of the plot dialogue box where it says "page setup" and "name".
    Click on ADD and name the setup. Eg. model space.
    Now when you publish, you'll be able to find that name in the page setup/3d dwf column. Highlight all the sheets and go into the page setup/3d dwf column and select the page layout you just named. If you do it right all the page layouts will become the one you selected and you wont have to name each layout.
    You will have to use the CRTL key to help highlight the sheets.
    Good luck! I just learned this too and its so convenient!
    Grrrr.

  3. #3
    Member
    Join Date
    2005-06
    Posts
    45
    Login to Give a bone
    0

    Red face Re: Publishing Layouts - Error message, the layout is not initialized

    Thanks! I'll quit goofing off now and go back to work and try it!

Similar Threads

  1. "Layout not initialized" error in Publishing
    By usmc_soccer in forum AutoCAD General
    Replies: 15
    Last Post: 2009-07-15, 08:32 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 2007-01-15, 02:29 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 2006-12-27, 07:35 PM
  4. Publish - Layouts not initialized
    By BCrouse in forum AutoCAD Plotting
    Replies: 5
    Last Post: 2005-06-21, 03:56 PM
  5. Layout not initialized
    By jmorgan in forum AutoCAD Plotting
    Replies: 4
    Last Post: 2004-12-23, 08:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •