Results 1 to 2 of 2

Thread: Create a new "profile" space

  1. #1
    Member mlaterza's Avatar
    Join Date
    2003-10
    Location
    Florida
    Posts
    3
    Login to Give a bone
    0

    Thumbs up Create a new "profile" space

    I would like to see Autocad Civil Design incorporate another space (or view) to create a profile. This would be helpful when running a profile along an alignment based in model space at a specific vertical scale. A helpful feature would be assigning a coordinate system to this profile (such as station, elevation), so that inserting blocks and designing new pipelines wouldn't need to be calculated by hand. I have used other cadd programs with this powerful feature, and it saves much needed time.

    thanks for listening

  2. #2
    Civil Engineering Moderator MHultgren's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Central Iowa
    Posts
    1,431
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Create a new "profile" space

    Civil has the ability to create a profile outside the drawing that you are working in so you can put them wherever you want them, as long as the drawing is associated to the correct project. If you turn Attribute display on and zoom into the bottom left corner of the profile and you will see the attributes of the profile, starting point, scale, elevation, datum, X & Y coordinates, etc. I use these attributes in my routines that place blocks and labels in the profiles to make sure the scale, stations, elevations and rotations are in the correct place.
    Mark Hultgren
    Just a Lurker
    http://www.MKW-Ind.com
    Blog
    Socializing??

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 2012-06-06, 11:54 AM
  2. "Viewport is view-locked. Switching to Paper space."
    By ordengate in forum AMEP General
    Replies: 14
    Last Post: 2012-05-29, 01:50 PM
  3. Create a "static" section (detail view) from a "live" section
    By matt__w in forum Revit MEP - General
    Replies: 4
    Last Post: 2009-09-22, 04:18 AM
  4. ENTIDADES EN ALIGNMENT COMO "FIXED", "FLOTING" y "FREE"
    By cadia in forum Español - AutoCAD Civil 3D
    Replies: 1
    Last Post: 2009-02-01, 04:21 AM
  5. How do I make the "space" names alphabetical in the schedule table?
    By bradylady in forum AutoCAD Customization
    Replies: 3
    Last Post: 2007-11-21, 03:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •