Results 1 to 6 of 6

Thread: Unable to select OLE Objects

  1. #1
    Member jrd.chapman's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    49
    Login to Give a bone
    0

    Default Unable to select OLE Objects

    I have a user that is working with a drawing from an outside source that seems to have OLE objects embedded in it. The objects appear in the drawing but are not selectable, meaning, I can't even get the "move" cursor to show up when dragging crosshairs over the object in order to right-click and put a checkmark beside "Selectable".

    Anyone have any suggestions about how to make these objects selectable again?

    Thanks in advance

  2. #2
    AUGI Addict
    Join Date
    2015-12
    Location
    Arizona
    Posts
    2,337
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Unable to select OLE Objects

    right-click over it and chose selectable

  3. #3
    Member jrd.chapman's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    49
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Unable to select OLE Objects

    Right-clicking over it acts as if it is not there, i.e., a right-click just repeats the last command, or brings up the generic CAD shortcut menu depending on how you have right-click customization set up.

  4. #4
    Active Member chadwickt's Avatar
    Join Date
    2015-12
    Posts
    84
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Unable to select OLE Objects

    Is there any chance that the OLE Object was inserted on a locked layer?
    You might try unlocking some layers to see if it becomes selectable...

    Hope that helps
    -Tracy

  5. #5
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,654
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Unable to select OLE Objects

    Quote Originally Posted by chippychaps
    Right-clicking over it acts as if it is not there, i.e., a right-click just repeats the last command, or brings up the generic CAD shortcut menu depending on how you have right-click customization set up.
    Hi

    Check out the following Technical Document on the Autodesk web site under the Knowledge Base section...

    ID: TS64541 - Unable to select inserted OLE object to remove or edit it

    Have a good one, Mike
    Last edited by Mike.Perry; 2007-05-16 at 05:23 AM. Reason: Link updated.

  6. #6
    Member jrd.chapman's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    49
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Unable to select OLE Objects

    Thanks to all who responded.

    Thanks especially to Mike Perry for directing me to that knowledge base article!!

    Take care!!
    John D. Chapman

Similar Threads

  1. Unable to select objects
    By twollifur in forum Revit Architecture - General
    Replies: 3
    Last Post: 2011-06-29, 03:04 PM
  2. Unable to select multiple objects
    By theald in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 2010-07-15, 10:24 PM
  3. Unable to select objects with elevation
    By ewhite in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 2008-11-25, 04:15 AM
  4. Unable to select objects!!
    By Jason in forum Revit Architecture - General
    Replies: 3
    Last Post: 2005-08-26, 10:23 PM
  5. Unable to select objects via their Grips
    By spaynter in forum AutoCAD General
    Replies: 5
    Last Post: 2005-02-17, 06:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •