Results 1 to 3 of 3

Thread: Elevation DWG created from a 3D Model not behaving when used as a Xref

  1. #1
    Member
    Join Date
    2005-06
    Posts
    41
    Login to Give a bone
    0

    Default Elevation DWG created from a 3D Model not behaving when used as a Xref

    I am having problems with a file of elevations that were taken from a 3D model that was flattened. If I xref the elevations into another file the elevations are perependicular to the plane of the file. If I xref other files into the elevation file, they are fine and appear parallel to the plane of the Elevations. How can I fix this? Any suggestions would be greatly appreciated.

  2. #2
    AUGI Director scott.wilcox's Avatar
    Join Date
    2015-11
    Location
    Edmonton, Alberta
    Posts
    990
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Elevation DWG created from a 3D Model not behaving when used as a Xref

    Check the current UCS of each drawing you are inserting files into.
    Why draw straws? Just draw one straw and array it.

    Scott Wilcox - Edmonton, Alberta


  3. #3
    All AUGI, all the time arshiel88's Avatar
    Join Date
    2005-02
    Location
    Off the Grid
    Posts
    560
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Elevation DWG created from a 3D Model not behaving when used as a Xref

    As elaboration to scott's post, Most probably, the elevation was flattened along a 'Front UCS', if it's a front elevation, etc etc for other views if its not. And maybe you are inserting it as xref in the World Coordinate System on which Front UCS's Plane is absolutely perpendicular. To solve this, you can copy the elevation while front UCS is active and paste it in a new drawing; or rotate3D the Elevation by 90deg along x-axis (for front view-depending on the view) so the objects will be parallel to WCS Plane.

    Shielbern Bolalin
    Architectural 3D Renderer
    ----------------------------------------------------------------------
    “A clever person solves a problem. A wise person avoids it.”

    1879-1955

Similar Threads

  1. 2015: starting from a 3DPolyline already created... how do i change the elevation?
    By dafguerrerom704058 in forum AutoCAD Civil 3D - General
    Replies: 2
    Last Post: 2015-06-29, 02:35 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 2015-02-11, 05:36 PM
  3. topography created at wrong elevation
    By jwilhelm in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2005-06-21, 02:15 AM
  4. Window elevation swing not behaving
    By noah in forum Revit Architecture - Families
    Replies: 2
    Last Post: 2005-03-08, 01:41 PM
  5. Window elevation swing not behaving
    By noah in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2005-03-04, 10:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •