See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 6 of 6

Thread: ACAD Mech 07 - Double-click Attribute to open editor on selected Attribute

  1. #1
    Member
    Join Date
    2006-12
    Posts
    14
    Login to Give a bone
    0

    Thumbs down ACAD Mech 07 - Double-click Attribute to open editor on selected Attribute

    When it comes to editing block attributes, in previous versions of ACAD the user was able to click on whichever attribute needed to be modified and ACAD would take the user directly to that attribute in the block attribute manager.

    In ACAD Mech '07 when the user attempts to update a block attribute, the block attribute manager jumps to the very first instance of an attirubte in that block.

    Is there a way to change this ? Could there be an variable that I have overlooked ?

    I am aware that with ACAD LT this was the way it worked, but it seemed to be more intuitive in full versions of ACAD.

    Any help would be appreciated.

    Upon further examination, the double click command calls the eattedit macro (from the CUI). this command typed in on it's own in the command prompt allows the user to modify the selected block attribute but NOT with the double click command .
    Last edited by svanderputten; 2006-12-12 at 04:05 PM.

  2. #2
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,656
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: ACAD Mech 07 - Double-click Attribute to open editor on selected Attribute

    Hi

    Could you please post an example DWG file that exhibits the behaviour you have described above... currently I am unable to replicate the same behaviour.

    Have a good one, Mike

  3. #3
    Member
    Join Date
    2006-12
    Posts
    14
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: ACAD Mech 07 - Double-click Attribute to open editor on selected Attribute

    If I were to click "316 SS" the enhanced attribute manager would default back to the first occurence of an attribute "60". Huge hassle when the block contains a hundred or so attributes.
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,656
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: ACAD Mech 07 - Double-click Attribute to open editor on selected Attribute

    Hi

    You may wish to review the following post in THIS thread ( via the Autodesk Discussion Groups )...


    Reply From: JayK
    Date: May/31/06 - 19:02 (GMT)
    As a workaround, you may wish to look at associating the AttEdit command with Double Click Action for Attribute Block.

    Have a good one, Mike

  5. #5
    Wish List Manager BrenBren's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    150700
    Posts
    3,434
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: ACAD Mech 07 - Double-click Attribute to open editor on selected Attribute

    Quote Originally Posted by svanderputten
    When it comes to editing block attributes, in previous versions of ACAD the user was able to click on whichever attribute needed to be modified and ACAD would take the user directly to that attribute in the block attribute manager.

    In ACAD Mech '07 when the user attempts to update a block attribute, the block attribute manager jumps to the very first instance of an attirubte in that block.

    Is there a way to change this ? Could there be an variable that I have overlooked ?

    I am aware that with ACAD LT this was the way it worked, but it seemed to be more intuitive in full versions of ACAD.

    Any help would be appreciated.

    Upon further examination, the double click command calls the eattedit macro (from the CUI). this command typed in on it's own in the command prompt allows the user to modify the selected block attribute but NOT with the double click command .
    I've found this to be a random issue; I've never really looked into it, but it seems like sometimes it jumps to the first attribute, and sometimes it will go to the attribute you have double clicked on ~shrug~

    I've never tested it using the command line version of EATTEDIT; I'll give it a try later and see if I can duplicate your results.

  6. #6
    Woo! Hoo! my 1st post
    Join Date
    2012-01
    Posts
    1
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: ACAD Mech 07 - Double-click Attribute to open editor on selected Attribute

    The attribute tags must be unique. If multiple tags have the same name, the crusor will jump to the first one with that name. Use BATTMAN to change the names.

Similar Threads

  1. 2011: CTRL + Double Click attribute
    By ordengate in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 2011-02-07, 04:31 PM
  2. lost Double click block to edit attribute
    By jrb63 in forum ACA General
    Replies: 2
    Last Post: 2010-03-05, 04:21 PM
  3. Multiline Attribute - Double Click
    By irneb in forum AutoCAD General
    Replies: 0
    Last Post: 2007-10-24, 07:12 AM
  4. Block Attribute Manager Vs. Enhanced Attribute Editor
    By zoomharis in forum AutoCAD General
    Replies: 0
    Last Post: 2006-04-15, 11:53 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 2004-06-09, 04:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •