See the top rated post in this thread. Click here

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

  1. #1
    Certifiable AUGI Addict dzatto's Avatar
    Join Date
    2006-12
    Location
    Big "D"
    Posts
    3,711
    Login to Give a bone
    0

    Default Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    Heres one thats simple (I'm sure most of you already know it).
    Instead of typing PEDIT to edit a polyline, just double click it. The options will show on the command line as usual.

  2. #2
    Active Member
    Join Date
    2006-02
    Location
    Sorø, DK
    Posts
    67
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    Cool, and for those who want to convert a line to a polyline, and are typing PEDIT, just type PE....

  3. #3
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,803
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    Quote Originally Posted by dzatto
    Instead of typing PEDIT to edit a polyline, just double click it. The options will show on the command line as usual.
    Works in what version?
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  4. #4
    Wish List Manager BrenBren's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    150700
    Posts
    3,434
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    Quote Originally Posted by rkmcswain
    Works in what version?
    It works in Mechanicl 07 (I assume vanilla as well); I don't think I've modified my CUI to have this effect, I believe it to be OOTB

  5. #5
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,803
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    Quote Originally Posted by BrenBren
    It works in Mechanicl 07 (I assume vanilla as well);
    Ok, Works in 2007, but not 2006 (or earlier I suppose).
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  6. #6
    Administrator Opie's Avatar
    Join Date
    2002-01
    Location
    jUSt Here (a lot)
    Posts
    8,774
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    Quote Originally Posted by rkmcswain
    Ok, Works in 2007, but not 2006 (or earlier I suppose).
    I can confirm this does not work for earlier version of AutoCAD. This must have something to do with the Double Click settings available in the CUI for 2007.
    If you have a technical question, please find the appropriate forum and ask it there.
    You will get a quicker response from your fellow AUGI members than if you sent it to me via a PM or email.
    jUSt

  7. #7
    AUGI Addict Railrose's Avatar
    Join Date
    2000-12
    Location
    Abilene, TX
    Posts
    1,181
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    2006 & 2007 ACAD require you to set "peditaccept" to 1 (I think) to make it work without asking if you want to make it a polyline every time.
    Give people a job worth doing, the tools to do it, recognition of a job well done & get out of the way.

  8. #8
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,803
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    Quote Originally Posted by drafter29
    2006 & 2007 ACAD require you to set "peditaccept" to 1 (I think) to make it work without asking if you want to make it a polyline every time.
    I was not referring to the "peditaccept" part of this working, only the "double-click" ability. But your statement is still true, with the exception of the "2006" part, since 2006 does not start the ._PEDIT command upon a double-click.
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  9. #9
    Certifiable AUGI Addict dzatto's Avatar
    Join Date
    2006-12
    Location
    Big "D"
    Posts
    3,711
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    Sorry guys, I forgot to state what version. I'm on ADT 2007. I guess it is a 2007 only thing.

  10. #10
    Certifiable AUGI Addict robert.1.hall72202's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    Detroit Michigan
    Posts
    2,508
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Instead of typing PEDIT just double-click a Polyline to edit it

    And it was right there the whole time!

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Double Click a Line to Convert it to a Polyline
    By zoomharis in forum AutoCAD Tips & Tricks
    Replies: 23
    Last Post: 2016-05-29, 09:21 PM
  2. Can't double click to edit text.
    By Darren Allen in forum AutoCAD General
    Replies: 24
    Last Post: 2013-11-23, 06:09 AM
  3. Double click edit
    By sandeep_koodal in forum AutoCAD LT - General
    Replies: 2
    Last Post: 2009-04-16, 06:21 AM
  4. double click edit is gone
    By clovis in forum AutoCAD Mechanical - General
    Replies: 8
    Last Post: 2007-10-10, 02:33 PM
  5. Double Click to 'Edit'
    By Chad Smith in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 5
    Last Post: 2004-10-27, 12:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •