Results 1 to 3 of 3

Thread: IFC to CIS/2 translation

  1. #1
    Member
    Join Date
    2006-11
    Posts
    10
    Login to Give a bone
    0

    Default IFC to CIS/2 translation

    Hi all,

    I am looking for a translator from IFC to CIS/2 format so I can import a structural model from Revit into SAP2000. I am not using Revit Structure but Revit Building 9.1. I tried the robobat download and it told me Revit was not installed since I am assuming it is look for Structure. Is there a standalone version of the file translator as I can not find it anywhere? Any help is appreciated.

    John

  2. #2
    Active Member
    Join Date
    2006-08
    Posts
    85
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: IFC to CIS/2 translation

    Quote Originally Posted by jmartin.127555
    Hi all,

    I am looking for a translator from IFC to CIS/2 format so I can import a structural model from Revit into SAP2000. I am not using Revit Structure but Revit Building 9.1. I tried the robobat download and it told me Revit was not installed since I am assuming it is look for Structure. Is there a standalone version of the file translator as I can not find it anywhere? Any help is appreciated.

    John
    I am also a structural engineer using the CSI analysis package with the same problem. From my experience, you will not be able to achieve an export trough IFC. I would suggest to export the analytical model (element axes) trough DXF. I know the 3D DXF import works ok on the CSI side. Personally, the best I could achieve is the export of the DXF grid from Revit, and not because I didn't try hard enough. It's pretty close to nothing. But if you do succeed more, please share it with me. I would appreciate it.

  3. #3
    100 Club comhasse's Avatar
    Join Date
    2006-07
    Location
    Basel, Switzerland
    Posts
    155
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: IFC to CIS/2 translation

    As described towards the end of this thread, i managed to get two of the Robobat extensions to work in Revit Architecture (i didn't try the other ones), maybe this would works for the ones you are mentioning as well?

    Michael
    Regards, Michael Hasse

    RAC2008 Swiss German, Dell Dimension 8300, Pentium IV 3.20 GHz, 2.00 GB RAM

Similar Threads

  1. Translation
    By chrisr in forum AutoCAD General
    Replies: 6
    Last Post: 2012-04-12, 08:49 PM
  2. Drawing Translation
    By richard.lisiecki in forum CAD Management - General
    Replies: 2
    Last Post: 2009-07-01, 08:41 AM
  3. CUI Translation
    By Ehsan in forum AutoCAD CUI Menus
    Replies: 4
    Last Post: 2007-06-25, 01:21 PM
  4. CHS to ENU translation?
    By fjpiper in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 2004-09-29, 08:01 PM
  5. DWG to DWF Translation?
    By ddweld in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 2004-09-15, 02:07 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •