Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Publish drawings using Page Setups

  1. #1
    Member
    Join Date
    2005-02
    Posts
    23
    Login to Give a bone
    0

    Default Publish drawings using Page Setups

    how does one publish drawings using imprted page setup option and how is the page setup file created?

  2. #2
    100 Club jbayne's Avatar
    Join Date
    2015-12
    Location
    Standing in the corner just listening
    Posts
    165
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publish drawings using Page Setups

    The way I handle this is when you have your list of drawings in the publish dialog box then I highlight all of them and then go to the column of page setups on the top of the list and click there and go to import. I make sure that it is looking for the dwt that we use as the standard and import the page setup from there.
    You must have the page setups already created in your dwt. If I am plotting something that is not a standard then I open one of the sheets to be published create the page setup. then when importing i navigate to that dwg and import the previous setup.
    We are using ADT 2007.

    Jim
    Jim Bayne


    Fat, drunk and stupid is no way to go through life, son
    Dean Vernon Wormer (Animal House)

  3. #3
    Certifiable AUGI Addict robert.1.hall72202's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    Detroit Michigan
    Posts
    2,508
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publish drawings using Page Setups

    How could I utilize pagesetups in the drawing template?
    Would I have to have titleblocks already setup in the initial drawing?

    I currently create the pagesetups for every file. I am not using the dwt.

  4. #4
    100 Club jbayne's Avatar
    Join Date
    2015-12
    Location
    Standing in the corner just listening
    Posts
    165
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publish drawings using Page Setups

    You do not need the title blocks in the dwt to use page setups. The page setup just tells the printer the parameters of what to plot. All of the sheets that you have in the list already have the titleblocks in them.
    I dont know if i am using it correctly or not. But the rule here is do not publish multisheets without using the publish dialog box. Then import the page setup from dwt for all files in the list so that we are sure we are using the latest and the same page setup for each sheet.
    Hope this makes some sort of sense.
    Jim Bayne


    Fat, drunk and stupid is no way to go through life, son
    Dean Vernon Wormer (Animal House)

  5. #5
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,758
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publish drawings using Page Setups

    Quote Originally Posted by Robert.Hall
    How could I utilize pagesetups in the drawing template?
    Would I have to have titleblocks already setup in the initial drawing?

    I currently create the pagesetups for every file. I am not using the dwt.
    Create the page setups in the dwt, not the dwg. When you need to update a dwg, import them from the dwt instead of recreating them each time. You can do this individually or as a sheet set as already discussed.
    C:> ED WORKING....

  6. #6
    Member
    Join Date
    2005-02
    Posts
    23
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publish drawings using Page Setups

    ok so i should open a new drawing, create named page setups for each scenario that i plot and save it as a dwt file in the location of my choosing? it is from this file i can import the page setups, correct?

  7. #7
    100 Club jbayne's Avatar
    Join Date
    2015-12
    Location
    Standing in the corner just listening
    Posts
    165
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publish drawings using Page Setups

    Yes, that should cover it. Let us know if it works.
    Jim
    Jim Bayne


    Fat, drunk and stupid is no way to go through life, son
    Dean Vernon Wormer (Animal House)

  8. #8
    Certifiable AUGI Addict robert.1.hall72202's Avatar
    Join Date
    2004-07
    Location
    Detroit Michigan
    Posts
    2,508
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publish drawings using Page Setups

    I am not sure this would work for me.
    I am guessing I would have to go into each pagesetup and
    redo the window for the drawing I wish to publish.

  9. #9
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,758
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publish drawings using Page Setups

    Quote Originally Posted by Robert.Hall
    I am not sure this would work for me.
    I am guessing I would have to go into each pagesetup and
    redo the window for the drawing I wish to publish.
    What do you mean by that?
    C:> ED WORKING....

  10. #10
    AUGI Addict jpaulsen's Avatar
    Join Date
    2002-04
    Location
    Colorado
    Posts
    2,020
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Publish drawings using Page Setups

    They way to get around that is have all your title blocks inserted at 0,0 in paperspace at a scale of 1. This way you only need separate page setups based on paper size and output device.

    We have one template with page setups and another with all our title blocks. We import a layout from the title block template and page setups from the page setup template. It was a lot of work (5 paper sizes times about 30 output devices) but it was well worth it. I have resolved over 90% of employee's plotting problems just by importing a standard page setup.
    Jeff Paulsen

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Publish error Page Setup works Publish won't
    By jmagarolas962356 in forum AutoCAD Plotting
    Replies: 5
    Last Post: 2011-02-11, 12:29 AM
  2. Save Page Setups to Layouts in Publish Command
    By autocad.wishlist1734 in forum AutoCAD Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2007-11-08, 04:27 PM
  3. Applying a Page Setup to all drawings in Publish
    By neilcheshire in forum AutoCAD LT - General
    Replies: 2
    Last Post: 2007-06-22, 07:03 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 2006-08-11, 12:35 PM
  5. Missing Page Setups in Page Setup Override
    By footprint_arch in forum AutoCAD Sheet Set Manager
    Replies: 2
    Last Post: 2005-06-15, 08:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •