Results 1 to 3 of 3

Thread: Only snap to Xref's & remove Layers from Xref's without reloading

  1. #1
    100 Club
    Join Date
    2006-12
    Posts
    145
    Login to Give a bone
    0

    Default Only snap to Xref's & remove Layers from Xref's without reloading

    1. If I want to insert or attach another drawing to my current and then draw something over it (use attached drawing as background), is it possible to set that OSNAP doesn't work for source drawing's objects, but work for curent drawing objects?
    Shall I use some other method than XREF or INSERT dwg to manage this?

    2. Another question - if I use XREFs and delete some layers in source drawing then in reference drawing these layers still exist and I can't delete them, AutoCAD says "cannot delete XREF depenedent layer" or something like this. How can I manage this other way than detaching source drawing and then attaching it again?

    Thanks,
    Janis

  2. #2
    The Silent Type Mike.Perry's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Posts
    13,656
    Login to Give a bone
    0

    Question Re: Only snap to Xref's & remove Layers from Xref's without reloading

    Hi

    1. Not as far as I am aware. Could you not simply, temporarily turn OFF of FREEZE the Layers you do not want to Snap to?

    2. Have you looked at system variable VisRetain?

    Have a good one, Mike

  3. #3
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,723
    Login to Give a bone
    0

    Exclamation Re: Only snap to Xref's & remove Layers from Xref's without reloading

    Quote Originally Posted by Yancka
    ...if I use XREFs and delete some layers in source drawing then in reference drawing these layers still exist and I can't delete them, AutoCAD says "cannot delete XREF depenedent layer" or something like this. How can I manage this other way than detaching source drawing and then attaching it again?
    "visretain" has nothing to do with this unless I misunderstand the problem.

    Let's say "A" is your parent drawing and "B" is your child drawing. You have "B" xrefed into "A". Are you deleting the layers from "B"? And they still show up in "A"? You don't have to detach and reattach, just use Reload. The next time you open the drawing, the layer will not be present in "A".
    Last edited by rkmcswain; 2007-06-12 at 12:27 PM.
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

Similar Threads

  1. Xref's always need reloading
    By kevin.155424 in forum AutoCAD General
    Replies: 12
    Last Post: 2017-08-17, 10:24 PM
  2. 2013: PSLTSCALE changes after reloading an xref
    By lynchmcc in forum AutoCAD Civil 3D - General
    Replies: 2
    Last Post: 2013-07-10, 11:12 AM
  3. Multiple xref reloading
    By Raulmjr in forum AMEP General
    Replies: 8
    Last Post: 2007-05-10, 09:21 PM
  4. Xref reloading problems
    By kathy.72661 in forum AutoCAD LT - General
    Replies: 8
    Last Post: 2006-05-16, 04:48 PM
  5. All Xref's reloading
    By Merlin in forum AutoCAD General
    Replies: 6
    Last Post: 2006-03-08, 12:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •