Results 1 to 6 of 6

Thread: Single line piping

  1. #1
    All AUGI, all the time JoelLondenberg's Avatar
    Join Date
    2015-10
    Posts
    508
    Login to Give a bone
    0

    Default Single line piping

    I must be missing something simple here. I'm attempting to show a waste line below slab as the single line symbology. This seems to work fine in a section view simply by switching the detail level to low or medium. In plan view it stays double line no matter what the detail level.

    Anyone know where the check box is to fix this?
    Attached Images Attached Images
    • File Type: png 1.png (9.4 KB, 33 views)
    • File Type: png 2.png (8.2 KB, 31 views)
    • File Type: png 3.png (16.9 KB, 30 views)
    • File Type: png 4.png (18.2 KB, 30 views)
    Joel Londenberg
    BIM Box Biz - Serving all MEP Contractors

    "The best you can hope for in this life is that your delusions are benign and your compulsions have utility." - Dilbert author Scott Adams

    This is the correct date format

  2. #2
    Member
    Join Date
    2006-12
    Posts
    33
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Single line piping

    A potential reason for this could be you have a special setting for plan view.
    Check properties of plan view and go to view/ Graphic, then a dialog box show up.
    Please check the "Detail Level" for pipe category, is By View or not.
    I guess, it maybe "fine" there.

  3. #3
    Member
    Join Date
    2007-08
    Posts
    11
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Single line piping

    I have run into this problem before. The cause is the View Range under your View Properties. You have to set both your Primary Range - Bottom and View Depth - Level offsets to a value below your pipe and that should fix it.

  4. #4
    All AUGI, all the time kyle.bernhardt's Avatar
    Join Date
    2005-10
    Location
    Inside the Factory
    Posts
    705
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Single line piping

    Quote Originally Posted by mott-45
    I have run into this problem before. The cause is the View Range under your View Properties. You have to set both your Primary Range - Bottom and View Depth - Level offsets to a value below your pipe and that should fix it.
    That's a helpful first post, thanks for chiming in mott.


    Kyle B
    Product Line Manager
    Revit Services

    Smart Questions = Smart Answers

  5. #5
    All AUGI, all the time JoelLondenberg's Avatar
    Join Date
    2015-10
    Posts
    508
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Single line piping

    Quote Originally Posted by mott-45
    I have run into this problem before. The cause is the View Range under your View Properties. You have to set both your Primary Range - Bottom and View Depth - Level offsets to a value below your pipe and that should fix it.
    This was the bit that fixed it, thanks guys.
    Joel Londenberg
    BIM Box Biz - Serving all MEP Contractors

    "The best you can hope for in this life is that your delusions are benign and your compulsions have utility." - Dilbert author Scott Adams

    This is the correct date format

  6. #6
    Member
    Join Date
    2004-07
    Location
    Tucson
    Posts
    11
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Single line piping

    I didn't find this solution to work completely for my standard, unless I'm missing something. When I change the View Range setting, my pipe changes from single dash line style (from the "beyond" line style definition) to a double dash line. My standard maintains the single line for the below slab pipe as well. What I use is a filter defined as Sanitary Below Slab, assign to pipe category, and set the value less than the reference level elevation for "invert elevation". Then add the filter to Visibility Graphics and select the line pattern override I need. Make sure to then apply proper elevation settings for the View Range in the View Properties. See attached images.
    Attached Images Attached Images

Similar Threads

  1. Single & Double line piping on same view
    By Wish List System in forum Revit MEP - Wish List
    Replies: 0
    Last Post: 2013-07-16, 07:32 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 2012-07-09, 04:54 PM
  3. Single Line Piping Rise/Drop Issues
    By mrkuhl in forum Revit MEP - General
    Replies: 6
    Last Post: 2009-01-16, 09:38 PM
  4. Single Line Piping
    By sgermano in forum Revit MEP - General
    Replies: 37
    Last Post: 2009-01-10, 10:19 AM
  5. Single line piping.
    By cmguerra in forum Revit MEP - General
    Replies: 1
    Last Post: 2008-01-07, 04:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •