See the top rated post in this thread. Click here

Results 1 to 10 of 10

Thread: Rename File from SSM?

  1. #1
    Member
    Join Date
    2006-08
    Posts
    10
    Login to Give a bone
    0

    Default Rename File from SSM?

    Hi gang.

    I have a sheet set and we'd like to rename/renumber the sheets due to a change in organization.

    We have had multiple people create new sheets from the SSM, and for some reason, all the files created by one person lack the ability to change the file name. When you right click on the sheets made by this person, you only have the ability to change the number and name, but not the file.

    Files created by the 3 other people allow editing of the file name just fine.

    Is there a setting somewhere that could create this challenge? I looked in OPTIONS, but didnt' see anything.

    For now, my work around involved removing the sheet, renaming it in explorer, and then re-adding the sheet. Much less fun for an already annoying process.

    Thanks a bunch.

    --c

  2. #2
    Retired Forum Staff Chris.N's Avatar
    Join Date
    2001-12
    Location
    Rochester, MN
    Posts
    2,561
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Rename File from SSM?

    please forgive the obvious, but is the file open at the same time that you are trying to rename?
    Sometimes, i get lost in my own thoughts and need to ask directions to find my way back.
    S&D DB Sharing Forum

  3. #3
    Member
    Join Date
    2006-08
    Posts
    10
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Rename File from SSM?

    Not the obvious fix this time. I suspect the answer will be a 'no duh' moment, but it's not as simple as having the file open.

    We've gone through and tried on different machines with different users and we are now evenly balanced at 3 who can create editable sheets, and 3 who can not. All 6 can edit the file names made by the lucky 3, and noone can edit the file names made by the unlucky 3.

    I've attached two images of our situation to see if it can help anyone else to reach the impending 'no duh' solution.

    Thanks again.
    Attached Images Attached Images

  4. #4
    Retired Forum Staff Chris.N's Avatar
    Join Date
    2001-12
    Location
    Rochester, MN
    Posts
    2,561
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Rename File from SSM?

    this may be a punt, but are the 'xref loading' settings (options) the same for all the computers?
    Sometimes, i get lost in my own thoughts and need to ask directions to find my way back.
    S&D DB Sharing Forum

  5. #5
    Member
    Join Date
    2005-09
    Location
    Invercargill, New Zealand
    Posts
    16
    Login to Give a bone
    1

    Default Re: Rename File from SSM?

    It may not be AutoCad

    It could be the attribute properties of the actual file (Read only)

    and the user might not know if the dialog display dose not pop up and tell them

  6. #6
    Member
    Join Date
    2006-09
    Posts
    3
    Login to Give a bone
    0

    Thumbs up Re: Rename File from SSM?

    Quote Originally Posted by Chris.N View Post
    this may be a punt, but are the 'xref loading' settings (options) the same for all the computers?
    I work with Dyroff...'xref loading' seems to have been the problem. We changed everyones computers to match "ENABLED WITH COPY" and all of the new drawings we create, we can make the proper changes to the file names. However, we still cannot change the older files. Is there a way to change the older files that were created before we made the changes to the 'xref loading' setting?

    Thanks guys!!

  7. #7
    Retired Forum Staff Chris.N's Avatar
    Join Date
    2001-12
    Location
    Rochester, MN
    Posts
    2,561
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Rename File from SSM?

    Quote Originally Posted by pgartner View Post
    I work with Dyroff...'xref loading' seems to have been the problem. We changed everyones computers to match "ENABLED WITH COPY" and all of the new drawings we create, we can make the proper changes to the file names. However, we still cannot change the older files. Is there a way to change the older files that were created before we made the changes to the 'xref loading' setting?

    Thanks guys!!
    r-click on the SSM project name, and try "resave all sheets". maybe they just need an option re-set?
    Sometimes, i get lost in my own thoughts and need to ask directions to find my way back.
    S&D DB Sharing Forum

  8. #8
    Member
    Join Date
    2006-09
    Posts
    3
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Rename File from SSM?

    Quote Originally Posted by Chris.N View Post
    this may be a punt, but are the 'xref loading' settings (options) the same for all the computers?
    This did indeed help...but it didn't fix all of our problems.

    I did a lot of digging and finally found a solution for our problem. We simply had to move all of the drawings out of the directory...create a brand new directory with the same name...and move the drawings back. This worked for every Sheet Set we could not rename our drawings and drawing files.

    Thanks for all of your help guys.

  9. #9
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2001-11
    Posts
    223
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Rename File from SSM?

    Could you please explain further? You mean a Drive and not folder (since you cannot name two folders with the same names on same drive).

    Please I need the steps you took.
    You first moved all the files to an new directory with same name, you did not say what you did next (please excuse my "slowness").
    Did you just create the same name in another directory and then moved them back to the original directory?
    Did you open AutoCAD or reopened the SSM?

    In my offcie one person (CAD station) can rename the file names in SSM but not the rest. What would be controling this function of letting some have the ability to rename filename in SSM but not others.
    Last edited by omorah; 2008-11-04 at 11:54 PM. Reason: Added more relevant information.

  10. #10
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2008-03
    Posts
    383
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Rename File from SSM?

    Or maybe a User Rights Issue. The User may have inability to change Filenames in that Folder or Drive.

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 2009-04-08, 06:24 AM
  2. Rename a Central File
    By nsinha73 in forum Revit - Worksharing/Worksets/Revit Server
    Replies: 3
    Last Post: 2006-10-18, 11:59 PM
  3. Open a Russian DWG file without having to rename it to English?
    By chris.kulhanek in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2006-07-19, 07:26 PM
  4. Can't Rename a Level without crashing the file
    By bmarler in forum Revit Architecture - General
    Replies: 14
    Last Post: 2005-04-01, 07:36 PM
  5. I had to rename the help file(acad.chm) to use it.
    By Borg in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2004-11-02, 05:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •