Results 1 to 8 of 8

Thread: Default AutoCAD Drawing (Drawing1)

  1. #1
    I could stop if I wanted to rhayes.99001's Avatar
    Join Date
    2005-11
    Location
    New Jersey
    Posts
    349
    Login to Give a bone
    0

    Default Default AutoCAD Drawing (Drawing1)

    How to I set AutoCAD to open without getting the Default Drawing1 file to open.? I just want to have autoCAD open and them Allow me to select a file that I need.???

  2. #2
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,850
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Default AutoCAD Drawing (Drawing1)

    Check out this thread.
    C:> ED WORKING....

  3. #3
    I could stop if I wanted to rhayes.99001's Avatar
    Join Date
    2005-11
    Location
    New Jersey
    Posts
    349
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Default AutoCAD Drawing (Drawing1)

    Thanks
    Why in AA-2008 the default (Drawing1) does not go away after opening another drawing.?
    Drawing1 opens as the default and when selecting another drawing to open in ADT-05 the
    Default drawing would delete and you would just have the one you opened to work on.
    With it staying open it just gives you another drawing to have to switch thru if you are working on several drawings at a time.? How can I turn this off.? It worked back in ADT-05.?

  4. #4
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,850
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Default AutoCAD Drawing (Drawing1)

    That depends upon the value of SDI (stands for Single Document Interface). When in SDI, the current doc gets replaced.
    C:> ED WORKING....

  5. #5
    I could stop if I wanted to rhayes.99001's Avatar
    Join Date
    2005-11
    Location
    New Jersey
    Posts
    349
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Default AutoCAD Drawing (Drawing1)

    Yes that is correct. However I only want the Default Drawing1 to close and still have the ability to open mutiabe drawings.???

  6. #6
    Administrator Ed Jobe's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    Turlock, CA
    Posts
    5,850
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Default AutoCAD Drawing (Drawing1)

    No, it only replaces a dwg when SDI is 1. That's the way its always been.
    C:> ED WORKING....

  7. #7
    Super Moderator dkoch's Avatar
    Join Date
    2003-03
    Location
    Philadelphia, PA
    Posts
    2,390
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Default AutoCAD Drawing (Drawing1)

    Quote Originally Posted by rhayes.99001 View Post
    Yes that is correct. However I only want the Default Drawing1 to close and still have the ability to open mutiabe drawings.???
    Drawing1 will go away if AutoCAD determines that no changes have been made to it. Do you have any customizations running on startup (particularly any that you were not using in 2005) that could be making AutoCAD view Drawing1 as having been modified.

    Curiously, in 2004, I run a script file on Drawing1 when it first opens, partly with the intent of making certain that it is viewed as changed. That way it stays open - and I want it that way to avoid accidentally closing the program in a zero doc state and having my pallete locations/sizes getting toasted. Perhaps that all has been changed in later releases (2009 allows use of Project Browser in a zero doc state!), but I still like having Drawing1 open, for use as a scratch file for experiments, etc. But that is just me - I can certainly understand your desire to not have it open.
    David Koch

  8. #8
    100 Club jhohman's Avatar
    Join Date
    2003-08
    Location
    Spring Hill, Florida
    Posts
    195
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Default AutoCAD Drawing (Drawing1)

    If you acces the software by double clicking the file, you will not get a Drawing1, you only get the Drawing1 when you open the software first, then open a file.

Similar Threads

  1. Don't Want Drawing1 on Startup
    By Maverick91 in forum CAD Management - General
    Replies: 2
    Last Post: 2015-04-10, 02:21 AM
  2. Why Drawing1.dwg?
    By bmckenzie in forum AutoCAD Customization
    Replies: 4
    Last Post: 2008-06-12, 09:51 PM
  3. AutoCAD LT 2008 prevent Drawing1 from being opened
    By rodo in forum AutoCAD LT - General
    Replies: 1
    Last Post: 2007-05-03, 01:16 PM
  4. Open drawing upon start-up instead of drawing1
    By bbapties in forum AutoCAD General
    Replies: 11
    Last Post: 2006-06-13, 08:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •