Results 1 to 6 of 6

Thread: Trimming Contours not working LD 2004

  1. #1
    100 Club
    Join Date
    2006-10
    Location
    Chicagoland
    Posts
    154
    Login to Give a bone
    0

    Question Trimming Contours not working LD 2004

    I am working on a fairly new install of LD 2004 and I cannot get my contours to trim. Even exploding them, I have to break them then draw lines from the apparent intersections of where I want it to be trimmed and then trim. Sometimes this works and sometimes it doesn't.

    Am I missing a setting somewhere???

  2. #2
    Geospatial Moderator Jmurphy's Avatar
    Join Date
    2000-11
    Location
    TN/KY Area
    Posts
    1,640
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Trimming Contours not working LD 2004

    Try setting PLINETYPE = 2 then explode them.
    J. Murphy
    AKA
    Murph
    The former AutoCAD MAP3D Power User

  3. #3
    100 Club
    Join Date
    2006-10
    Location
    Chicagoland
    Posts
    154
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Trimming Contours not working LD 2004

    PLINETYPE is already set to 2.

  4. #4
    100 Club
    Join Date
    2006-10
    Location
    Chicagoland
    Posts
    154
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Trimming Contours not working LD 2004

    Still looking for help. It seems to be PC specific so it has to be a setting somewhere. The contours are AEC Objects generated from a Surface with LD.

  5. #5
    AUGI Addict jpaulsen's Avatar
    Join Date
    2002-04
    Location
    Colorado
    Posts
    2,013
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Trimming Contours not working LD 2004

    You can't trim AECC_Contours but I think you already knew that since you stated you were exploding them in your original post. What type of object are they after you explode them? Mine are LWPolylines and I have not trouble trimming them (using 2009).

    Maybe it's a setting in your trim command. What are Projection and Edge set to? Mine are set to UCS and None respectively. I found if I set the Projection to none it would not trim the polyline.
    Jeff Paulsen

  6. #6
    100 Club jmeyer.186809's Avatar
    Join Date
    2008-06
    Location
    The Yay! (Bay Area, CA)
    Posts
    131
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Trimming Contours not working LD 2004

    You can trim aecc contours. It just doens't affect the surface at all and will just come right back once you rebuild. You should be able to trim these for graphical purposes if you want to. The only thing i see that would cause you not being able to trim them is either your not on the same plane or your ucs isn't correct.
    Last edited by Jeff Meyer; 2009-05-19 at 05:55 PM.

Similar Threads

  1. AutoCAD 2004 Ctrl shortcuts not working
    By dc.194043 in forum Software
    Replies: 1
    Last Post: 2009-10-29, 05:33 PM
  2. Working with LDT 2006 Contours in ADT 2006
    By skrasovsky in forum ACA General
    Replies: 14
    Last Post: 2007-02-24, 09:06 PM
  3. Express Tools not working in AutoCAD 2004
    By bpurdie in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 2006-08-09, 11:17 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 2006-07-12, 03:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •