Results 1 to 8 of 8

Thread: Can anyone assist, please?

  1. #1
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2005-08
    Posts
    378
    Login to Give a bone
    0

    Cool Can anyone assist, please?

    Guys,
    Been sometime since playing with LISP let alone on this site. I have started a new office and a new role and now managing 3 offices with approx 30 guys. We have a standard menu set up along with a standard file structure. Currently no one in any office is using any of the standard file menu, structure set up etc. I wish to enforce this and make it as easy as possible to standardise all computers.
    Is it possible to write a Lisp routine to load a specific set of cui, mnl and lisp routines along with a specific profile etc All from running one LISP routine?
    I also want it to set all the parameters under the options menu. I maybe be being a little unrealistic? I figured worth an ask and if at all possible, would like to attempt to.
    Couldn't think of a better, more resource place to get an answer if likely to get one.
    Much appreciated for any assistance possibly offered.

    Stephen

  2. #2
    Active Member
    Join Date
    2008-06
    Location
    Australia
    Posts
    51
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Can anyone assist, please?

    You should be able to do most of what you want just by loading a standard profile.
    I used to do similar by getting one machine the way I wanted it and then exporting a profile.
    This is then imported to each machine and set current.

  3. #3
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2005-08
    Posts
    378
    Login to Give a bone
    0

    Cool Re: Can anyone assist, please?

    Well maybe I am not setting up my profile correctly. I tried this once before, some time ago mind you. That said it never seemed to set everything up correctly.

  4. #4
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2005-08
    Posts
    378
    Login to Give a bone
    0

    Cool Re: Can anyone assist, please?

    My Profile isn't going to load any mnl or cui files and LISP routines is it?

  5. #5
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,779
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Can anyone assist, please?

    Quote Originally Posted by stephen.coff View Post
    Is it possible to write a Lisp routine to load a specific set of cui, mnl and lisp routines along with a specific profile etc All from running one LISP routine?
    Yes. But just as easy for a user to turn around and undo it. Just be aware of that. (MNL files are automatically loaded when a menu file with the same name is loaded.)

    Quote Originally Posted by stephen.coff
    I also want it to set all the parameters under the options menu.
    That is also fairly easy to do, for most things.

    This should help for the second part of your request. Just figure out each setting in OPTIONS that you want to control and put the appropriate call generally in "acaddoc.lsp" (for variables that are saved in the registry). If you want to change drawing saved variables, you can do this in "acaddoc.lsp" also, but know that doing so will change DBMOD at drawing startup. If possible, set all your drawing saved sysvars in your template drawing(s).

    Don't worry about "profiles" and/or trying to import them. Just set the settings that you want set.

    This may be of some help also
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

  6. #6
    Member
    Join Date
    2008-11
    Posts
    12
    Login to Give a bone
    0

    Cool Re: Can anyone assist, please?

    Ok,
    So is there a way of forcing each computer to use a set Profile. One that even if changed will be reloaded each time the computer is restarted?

  7. #7
    Member
    Join Date
    2008-11
    Posts
    12
    Login to Give a bone
    0

    Cool Re: Can anyone assist, please?

    Ok,
    So if I save in the icon under Target path \p ".........profile.arg" It will force a spacific profile, perfect.
    Now the question i have, has anyone worked like this and if so, hat was the outcome?
    Any issues to be aware of?

    Stephen

  8. #8
    Administrator rkmcswain's Avatar
    Join Date
    2004-09
    Location
    Earth
    Posts
    9,779
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Can anyone assist, please?

    Quote Originally Posted by scoff View Post
    Ok,
    So is there a way of forcing each computer to use a set Profile. One that even if changed will be reloaded each time the computer is restarted?
    Either change the settings in the registry prior to starting AutoCAD -or- change the settings in AutoCAD at startup time.
    R.K. McSwain | CAD Panacea |

Similar Threads

  1. Can anyone assist me please?
    By scoff in forum AutoLISP
    Replies: 6
    Last Post: 2008-11-25, 03:23 PM
  2. Can not get multiple block lookup working - please assist!?
    By cadman_meg in forum Dynamic Blocks - Technical
    Replies: 11
    Last Post: 2008-03-11, 02:06 PM
  3. Replies: 7
    Last Post: 2006-08-29, 03:22 AM
  4. Use plan regions to assist alignment of objects
    By Wes Macaulay in forum Revit Architecture - Tips & Tricks
    Replies: 14
    Last Post: 2005-02-23, 01:55 PM
  5. PDA or Laptop to assist on site?
    By Nic M. in forum Revit - In Practice
    Replies: 10
    Last Post: 2004-07-06, 08:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •