Results 1 to 4 of 4

Thread: Assigning Materials

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Member
    Join Date
    2008-06
    Location
    Sunshine State
    Posts
    43
    Login to Give a bone
    0

    Smile Assigning Materials

    I created a 3D model of a Pool and an outdoor kitchen. I was looking to give it more of a presentation look (assign materials). Does AMEP 2008 have the materials and capabilities to allow this? When I go to the material library all I have is the “global” option, am I not looking in the right place. I am looking to represent marble, water, stainless steel, wood and some landscaping…

    Please help!

  2. #2
    Certifiable AUGI Addict dzatto's Avatar
    Join Date
    2006-12
    Location
    Big "D"
    Posts
    3,711
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Assigning Materials

    Quote Originally Posted by gio_2 View Post
    I created a 3D model of a Pool and an outdoor kitchen. I was looking to give it more of a presentation look (assign materials). Does AMEP 2008 have the materials and capabilities to allow this? When I go to the material library all I have is the “global” option, am I not looking in the right place. I am looking to represent marble, water, stainless steel, wood and some landscaping…

    Please help!
    I'm using ACA, not mechanical, but it should be the same. I think you have to create your materials. The material library is just what's in the current drawing. They are easy to create, just hit the new material button, then name it. Go to you maps, under diffuse map select the image. MEP should have loaded a few hundred jpegs of different things. Find where they are on your computer and choose one. Then, you'll have to play around with the scaling to make it look how you want.

  3. #3
    Member
    Join Date
    2008-06
    Location
    Sunshine State
    Posts
    43
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Assigning Materials

    Great dzatto,

    I am going to give that a shot and see if it works out.

    Your assistance is greatly appreciate

  4. #4
    Member
    Join Date
    2008-06
    Location
    Sunshine State
    Posts
    43
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Assigning Materials

    Dzatto or anyone else out there,

    Thanks for the help, I was able to create a material (stainless steel) and applied it to an item, it worked fine (I need to teak it some more) then I open up a different drawing and the material I had created is not in the list. Does this mean that I have to create the materials every time if in different drawings? Now, here is the next issue. Everywhere I read it talks about some “pre-defined” materials already in the system and in a palette, where can I find them.

Similar Threads

  1. assigning materials to family parameter
    By MikeJarosz in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2011-11-15, 08:55 PM
  2. Assigning materials on an imported family object
    By nso in forum Revit Architecture - General
    Replies: 1
    Last Post: 2011-02-15, 06:47 PM
  3. Assigning materials to a surface?
    By Bob T in forum AutoCAD Civil 3D - General
    Replies: 5
    Last Post: 2008-09-04, 11:04 PM
  4. Assigning Materials and Textures to AutoCAD 2007
    By sherflor in forum AutoCAD 3D (2007 and above)
    Replies: 1
    Last Post: 2006-09-18, 12:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •