Results 1 to 3 of 3

Thread: Host family change to non-host family

  1. #1
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2008-04
    Posts
    215
    Login to Give a bone
    0

    Default Host family change to non-host family

    Is there a way to quickly turn a ceiling hosted light into a generic non-hosted light?

    I have tried copy and paste but there is always some parameter or some crazy thing that does not want to copy thru.

    I would think that there should be an easy way to switch between host and non-host but I can't find it.


    Thanks

  2. #2
    AUGI Addict
    Join Date
    2000-11
    Location
    Pittsburgh, PA USA
    Posts
    1,906
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Host family change to non-host family

    Quote Originally Posted by cadman6735 View Post
    Is there a way to quickly turn a ceiling hosted light into a generic non-hosted light?

    I would think that there should be an easy way to switch between host and non-host but I can't find it.
    There is no way to easily change from Hosted to non-hosted. This is because there is pre-programed "under the hood" behavior that cannot be trolled with with a simple toggle. You have to start a family with the correct type of temple to get a particular behavior.

    That said, you can fairly simply go from a non-hosted family to a hosted, by nesting the non-hosted family inside of a blank hosted family. I do not know enough about light emitting issues to know what this nesting might do to the rendering portion of the light fixture.

    As a work around, add a piece of wall, then hide the wall in view. The light fixture should appear to "float" there.

  3. #3
    I could stop if I wanted to
    Join Date
    2008-04
    Posts
    215
    Login to Give a bone
    0

    Default Re: Host family change to non-host family

    Your nesting idea got my hopes up... but I am going the other way. I opened up a blank non-host file and tried to load in a hosted family but it still gave me the circle with the line thru it. looking for something to host to.

    But your other idea is what we are doing but we are using a ceiling and turning the visibility off. I don't like the idea of having an invisible ceiling. But that's just me.

    I will end up redrawing it in the family template I need it in... I am anal, one of my weakness.

    Thanks for your reply and help

Similar Threads

  1. change family host R2012!
    By MikeJarosz in forum Revit Architecture - Families
    Replies: 2
    Last Post: 2012-03-21, 08:14 PM
  2. Change host of a family
    By IanR in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 1
    Last Post: 2011-11-19, 08:00 PM
  3. How to change family host
    By Damo in forum Revit Architecture - Families
    Replies: 5
    Last Post: 2004-09-07, 11:20 PM
  4. How to change family host
    By Damo in forum Revit Architecture - General
    Replies: 3
    Last Post: 2004-06-25, 09:46 AM
  5. Change family type, or insert without host.
    By IanR in forum Revit Architecture - Wish List
    Replies: 3
    Last Post: 2003-11-10, 02:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •